Κατά το έτος 2013 τα βασικά έργα του Μορφωτικού Συλλόγου ήταν τα ακόλουθα:

1. Εκδόθηκε και στάλθηκε το Ημερολόγιο του Συλλόγου για το έτος 2014.

2. Κατασκευάστηκε ο δρόμος σύνδεσης του αγίου Γεωργίου με τον άγιο Δημήτριο, ενώ παράλληλα, καθαρίστηκε ο δρόμος από τη στροφή «Μαρίνη» μέχρι τον άγιο Γεώργιο και από εκεί μέχρι τον άγιο Δημήτριο και τη στροφή «Γκοτζιά». Είχε προγραμματιστεί και η τοποθέτηση πλαστικών σωλήνων στα ρέματα που διασχίζουν τον εν λόγω δρόμο, τις οποίες ο Δήμος υποσχέθηκε να προσφέρει στο Σύλλογο. Οι σωλήνες δεν δόθηκαν και, ασφαλώς, δεν διατέθηκε και το σκαπτικό μηχάνημα του Δήμου για την τοποθέτησή τους. 

3. Καθαρίστηκε επανειλημμένα και για το 2013 το ρέμα «βαλιασκάμαλε» από τη βρύση κάτω από τη γέφυρα των Παμ. Ταξιαρχών και μέχρι και το γήπεδο του μπάσκετ. Προβλεπόταν να τοποθετηθούν και τέσσερις προβολείς, ως προσφορά του Δήμου στο Σύλλογο. Δυστυχώς, για λόγους που αρκετοί πατριώτες γνωρίζουν, αυτό δεν έγινε.

4. Τοποθετήθηκαν δύο αγιογραφίες στο νάρθηκα του παρεκκλησίου του αγίου Χαραλάμπους. Συγκεκριμένα: Η πρώτη αγιογραφία συμπεριλαμβάνει Έλληνες σοφούς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην έλευση του Χριστού. Η δεύτερη απεικονίζει το μαρτύριο του αγίου Χαραλάμπους.

Image

Image

 

5. Ισοπεδώθηκε ο χώρος στην κάτω βρύση του αγίου Χαραλάμπους.

Image

6. Τοποθετήθηκε στη δυτική πλευρά του ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου (Παναγίας) η παράσταση με την ονομασία: «Ω πανύμνητε μήτερ». (Η εν λόγω πλευρά θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση της παράστασης με την ονομασία: «Άγγελος πρωτοστάτης» και μιας ή δύο ακόμη αγιογραφιών). 

Advertisements